top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMirjam

Tussen teleurstelling en hoop - Blog nummer 13 -

Bijgewerkt op: 13 feb. 2018

Na een onrustige nacht pakken we gelijk de laptop. Zou er al een bericht zijn van Mark? Helaas. De hele ochtend lopen we een beetje te zenuwen, we willen zo graag een reactie. We hebben zoveel vragen. Dat het wat voor ons is dat weten we al bijna zeker. Maar we moeten eerst de belangrijkste informatie ontvangen. Prijs, cijfers etc.


Mark belt ons rond de lunch en beloofd om binnen een uur de prospect met alle informatie door te sturen.

Zoals afgesproken ontvangen we de gevraagde informatie binnen een uur. Het ziet er allemaal goed uit, maar die vraagprijs? Dat gaat hem gewoon niet worden. Dat gaat een bank ons nooit lenen. Straks onze adviseur maar even bellen en vragen of hij er naar wil kijken en wat zijn mening is. En of hij nog een idee heeft. Onze enthousiastme zetten we even op een laag pitje. Eerst het hoofd maar even koel houden voordat we onze koffers al weer gepakt hebben.


We hebben zelf het idee dat het m niet gaat worden dus staan we ook weer open voor nieuwe projecten. En daar hoeven we niet heel lang op te wachten.


In het verleden waren we al eens voor iets gevraagd maar dat waren we eigenlijk een beetje vergeten. Doordat H en B een weekendje op Vlieland zijn, komt het plan/idee weer te voorschijn. B verteld enthousiast over de plek, de omgeving en de plannen. En dat ze nog op zoek zijn naar pachters. Dat klinkt goed en leuk.

Eigenlijk kennen we de omgeving niet zo goed dus we spreken af dat we volgende week komen kijken.


Op dinsdag rijden we dus richting Zoutkamp. Wat een mooie omgeving, is dit ook Nederland? Op de afgesproken tijd en plek ontmoeten we elkaar. B verontschuldigd zich dat alles nog niet klaar is. Er word namelijk nog druk gebouwd.

Eenmaal binnen kunnen onze ogen niet geloven. Zo mooi ziet het er uit. Echt pure ambacht. We krijgen een uitgebreide rondleiding. Zowel boven dan wel beneden ziet het er fantastisch uit. Boven zijn een aantal hotelkamers en beneden is er ruimte voor een bar, restaurant, lounge en zelf nog in te vullen.


Een paar panden verderop zit nog een heel groot restaurant. Dit is al klaar en ziet er net zo mooi uit als de rest. Een bedrijf met heel veel potentie. En wat ons zeker aanspreekt.

Omdat alles nog niet klaar is nodigt B ons uit om bij haar ouders thuis ( die aan de overkant van het water wonen ) even verder te praten.


We worden heel vriendelijk ontvangen. Gelijk wordt er koffie en thee gezet. We nemen plaats aan de gezellige tafel, welke prominent in het huis staat. Echt zo'n gezellige familietafel. Ik ben behoorlijk onder de indruk van het mooie huis en het interieur. En dan om over het uitzicht van uit de kamer nog maar te zwijgen. Wat een heerlijke plek om te wonen. B haar moeder verteld dat ze net een appeltaart heeft gebakken en of we misschien zin hebben in een stukje. Natuurlijk! Dat slaan we zeker niet af. Even later hebben we allemaal een groot stuk appeltaart en een warme mok drinken voor ons staan. We voelen ons heel erg welkom. We kletsen eerst wat over koetjes en kalfjes om vervolgens te praten over wat ons hier uiteindelijk heeft gebracht. Na een hele gezellige middag is het dan toch echt tijd om te gaan. We spreken af dat we alles op ons in laten werken, een eventueel vragenlijstje maken en snel weer af te spreken.


We gaan zeker geïnteresseerd en zwaar onder de indruk weer naar huis. Genoeg om weer over na te denken.


- wordt vervolgd -



69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page