top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMirjam

Op weg naar ons nieuwe bestaan? - Blog nummer 7 -

Bijgewerkt op: 13 feb. 2018

Om 5 uur gaat de wekker, want we hebben een behoorlijke rit voor de boeg en we willen er op tijd zijn zodat we de omgeving ook bij daglicht kunnen bekijken. We hebben heerlijk bij mijn ouders geslapen dus we zitten al aan het begin van de route. Na een heerlijk ontbijt vertrekken we rond 6 uur richting de Ostsee. Nadat we ongeveer 2 uur hebben gereden maken we even een tussenstop in Hamburg. Even de benen strekken en een bakje koffie halen. Om daarna weer onze weg te vervolgen richting de Ostsee.

Hoe Noordelijker we rijden hoe mooier het landschap wordt. We kijken onze ogen uit. Zover als we kunnen kijken zien we een glooiend tot heuvelachtig landschap met uitgestrekte velden met gele bloemen. Prachtig om te zien. Elke meter die we verder rijden worden we enthousiaster. Rond half 11 arriveren we op de plaats van bestemming. Een prachtig landgoed met een enorm kasteel, diverse huisjes, galerietjes en een hotel. Ik ben verliefd.


We parkeren de auto tegenover het terras van het hotel en lopen naar het terras om een drankje te bestellen. We hebben met Oliver ( de huidige eigenaar ) afgesproken hem te bellen zodra we aangekomen zijn. Omdat ze hun medewerkers nog niet verteld hebben dat het bedrijf te koop staat, zijn we deze dagen "hun vrienden uit Nederland". Zo kunnen we ongestoord het bedrijf bekijken zonder dat iemand argwaan krijgt. Na een vriendelijke kennismaking en 2 stukken taart, krijgen we eerst de sleutel van onze kamer, zodat we ons even kunnen opfrissen. Onze kamer bevind zich in een gebouw tegen over het hoofdgebouw. Eenmaal binnen zijn we gelijk onder de indruk. Wat een prachtige kamer en wat een uitzicht! Een zeer ruime kamer voorzien van een mooi elegant hemelbed. Witte houten vloeren en meubels in Scandinavische stijl. Heel smaakvol.


Na een uurtje ontspannen treffen we Oliver weer op het terras. Hij verteld ons dat het landgoed eigendom is van een Baron. Dat er een stoeterij is, diverse galeries en dat er 50 mensen wonen in het dorp. Eh, wat? 50 mensen? Op de website staat 1400. " Ja, dat zijn alle dorpjes bij elkaar" zegt Oliver. Oké dat is even slikken. Dit moet ik even verwerken. " En hoe zit het dan met de bakker, supermarkt etc?" vraag ik. " Die zitten 10 kilometer verderop' antwoord Oliver. Mmmmm 50 inwoners en geen winkels. Kan ik dit aan? Ik parkeer dit onderwerp even ergens op een plekje in mijn hoofd.

Verder met de rest van de informatie over de omgeving en het hotel. Het klikt goed tussen ons en we kletsen wat af en de tijd vliegt voorbij. Omdat het inmiddels al avond is geworden bekijken we vandaag alleen de hotelkamers.


Tijd om wat te eten.


Na het eten keren we terug naar onze kamer. We doen het raam open en Paul zegt: "hoor je dat?". We horen echt helemaal niks. Zo stil kan ik me niet herinneren dat ik dat ooit heb meegemaakt. Heerlijk.


We ontwaken na een rustige nacht, en genieten nog even van het prachtige zicht op de geweldige tuinen. Na een heerlijk ontbijt gaan we verder met onze rondleiding door het hotel. We waren na gisteren al enthousiast maar we worden alleen maar enthousiaster. Nadat we alles hebben gezien nemen we afscheid van Oliver omdat we ook nog even in de omgeving willen kijken. Mochten we verder gaan met deze plannen dan willen we natuurlijk ook de omgeving even verkennen. Zit er een grote supermarkt? Hoe zijn de huizen? etc etc. We rijden ongeveer een uurtje door de omgeving. Het moet even wennen maar het voelt wel goed.

We gaan weer huiswaarts, we hebben nog aardig wat kilometers voor de boeg, dus ook genoeg tijd om over alles na te denken.


- wordt vervolgd -









57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page